Monday 31 December 2007

Doelen 2007 en 2008

Door Matthijs Abeelen in Algemeen, Training

Zo’n laatste dag is een goed moment om even terug te kijken naar het afgelopen jaar. Wat heb je bereikt op klimgebied? Heb je je doelen die je gezet had gehaald? Zo niet, waarom niet?

Terugkijkend, wat heb je goed gedaan en wat niet? Waar ben je in je training de fout in gegaan? Misschien heb je je in de maanden voor de lange vakantie in het najaar wel over de kop getraind. Of omgekeerd, had je iets vaker wat meer discipline moeten hebben, zodat je wel die geplande twee keer per week in de klimhal gehaald zou hebben.

Dit is ook een goed moment om vooruit te kijken naar 2008. Maak je plannen en zet je doelen. Wees niet bang om ambitieus te zijn. Natuurlijk moeten je doelen wel haalbaar en realistisch zijn, maar doelen zonder ambitie zijn weinig waard. Wat vooral ook belangrijk is, is de doelen zo te stellen dat je er zelf ook echt concreet iets aan kunt doen om ze te halen.

Als je nu max 6a klimt en je stelt je als doel eind van het jaar 8a te klimmen, is dat zeer waarschijnlijk een onhaalbaar plan. Maar als je naar het afgelopen jaar kijkt en de vooruitgang die je daarin geboekt hebt, kun je die misschien doortrekken en zo op een nieuw doel uitkomen. Je zult er wellicht nog harder aan moeten trekken dan het afgelopen jaar, maar dat is het wel waard.

Voor mij is de eerste helft van 2007 op klimgebied waardeloos geweest. Een kleine maar slepende blessure heeft me een tijd lang aan de kant gezet, een dieptepunt voor mijn motivatie. De tweede helft ging plots weer goed, met als hoogtepunt de klimtrip naar Turkije, waar ik veel en goed heb kunnen klimmen.

Iedereen een goed 2008 gewenst met veel klimmen, leuke trainingen en het liefst geen klimblessures!

Plaats een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.