Siteinfo

Het doel

Op deze site wil ik informatie verzamelen over klimmen, klimtraining en blessures. Ik wil mijn eigen kennis op dit gebied delen en informatie van anderen verzamelen of ernaar verwijzen.

Daarbij wil ik vooral de relevante en betrouwbare informatie er uit filteren. Aan informatie is immers geen gebrek. Het probleem is het kaf van het koren te scheiden.

Achtergrond

Klimmen is mijn grote passie. De rotsen, het buiten zijn en het bewegen. Maar niet alleen het klimmen zelf is belangrijk. Ook de vele mensen die ik heb leren kennen binnen en door het klimmen zijn erg waardevol. Ik heb goede vrienden en kennissen aan het klimmen overgehouden. Waar je ook komt als klimmer, altijd zijn er andere klimmers waarmee je lol kunt hebben of ervaringen kunt delen.

Die positieve mentaliteit zie je ook terug in de gastvrijheid van veel klimmers en de bereidheid elkaar te helpen. Ik hoop met deze site mijn steentje bij te dragen aan het in stand houden van deze positieve mentaliteit, door mensen te helpen bij hun training voor het klimmen.

Filosofie

Sportklimtraining is niet moeilijk. Of zou het niet moeten zijn. Weliswaar is training een complex proces en spelen er te veel factoren een rol om alles ooit te kunnen begrijpen, de basis is verbluffend eenvoudig. Ik hoop die boodschap op deze site duidelijk te maken.

Je kunt van training maken wat je wilt. Een wetenschappelijk proces, een kunst, een way-of-live. Iedereen zal zijn eigen weg zoeken en vinden. Maar volgens mij moeten de basisregels altijd gelijk zijn. Zonder die allereerste voorwaarden sla je de verkeerde weg in en is het moeilijk weer op het goede pad te komen

Over Matthijs Abeelen

Wat valt er over mezelf te vertellen, zonder iedereen te vervelen met lange verhalen?

Met het klimmen ben ik in aanraking gekomen via een weekje survival in de Ardennen, aan het eind van de middelbare school. Eén van de instructeurs vroeg me of ik een keer een weekend mee wilde klimmen. Dat hoefde hij geen tweede keer te vragen. Dat eerste weekend in Freyr – was magisch. Nog steeds ben ik niet helemaal hersteld van alle routes die ik toen ingestuurd ben. Maar het was het waard.

Daarna ben ik zelfstandig gaan klimmen. Mijn interesse voor sport en training leidde er toe dat ik Bewegingswetenschappen ben gaan studeren aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daar heb ik veel geleerd over het menselijk bewegen en alle problemen die daarbij komen kijken.

De site

Toegankelijkheid

Er is alles aan gedaan om de site zo toegankelijk mogelijk te maken. Ongeacht welke browser of technologie gebruikt wordt. Mocht je toch problemen ondervinden bij het gebruiken van deze site, twijfel dan niet contact met me op te nemen.

Copyright

Het auteursrecht van alle inhoud van deze site, het design en grafisch materiaal berust bij Matthijs Abeelen. Dat betekent dat de inhoud niet zonder toestemming elders gepubliceerd mag worden. Tenzij anders vermeld zijn foto’s door mezelf gemaakt. Wanneer materiaal van anderen gebruikt is, is dat vermeld. Waar mogelijk heb ik van materiaal uit het publieke domein gebruik gemaakt. In dat geval is het materiaal vrij van auteursrechten. Het is niet toegestaan deze site te framen of inhoud op andere wijze te dupliceren. Natuurlijk mag je altijd contact opnemen als er op dit gebied vragen zijn.

Disclaimer

Er is alles aan gedaan om correcte informatie te bieden op deze site. Voorzover mogelijk zijn geraadpleegde bronnen vermeld. De gebruikte literatuur heb ik zo goed mogelijk ingeschat op betrouwbaarheid en relevantie. Toch kan ik niet garanderen dat er geen fouten te vinden zijn. Sterker nog, die zullen er zeker zijn.

Trainen voor klimmen is niet alleen leuk, maar brengt ook risico’s met zich mee. Je kunt je gezondheid negatief be├»nvloeden en blessures oplopen. Ik hoop dan ook dat iedereen beseft dat alleen de informatie op deze site niet voldoende is om belangrijke beslissingen te nemen op het gebied van je training, gezondheid of blessures. Raadpleeg bij twijfel altijd een trainer, je huisarts of een andere specialist.

Contact

Via het contactformulier kun je eenvoudig contact met me opnemen. Je kunt ook mailen naar info (at) sportklimtraining (punt) nl. Alle opmerkingen, verhalen of vragen zijn welkom!