Sunday 19 April 2015

Bouldertuin Bussum review

Door Matthijs Abeelen in Opinie, Reviews

bouldertuin-bussum-640-c1

Op 18 april opende De Bouldertuin van klimmuur Bussum haar deuren voor dit seizoen, met een goed geslaagd boulderfeest. Veel nieuwe modules en boulders, super goed weer en een gezellig sfeertje.

Voor mensen die nog niet bekend zijn met deze boulderlokatie: het is een ruime ‘achtertuin’ van Rock Steady in Bussum. Een mooie rustige lokatie achter de klimmuur zelf, volgebouwd met diverse wanden. Onder de meeste ervan vind je een goede afsprong in fijn zand. Onder enkele grotere overhangen liggen matten. Als je er gaat boulderen kan het handig zijn je eigen crash pad mee te nemen. Al is dat niet per se nodig.

De bouldertuin bestaat al een aantal jaren, maar heeft enkele vernieuwingen ondergaan. Zo is er een wandje bijgekomen en is een grote overhang omgebouwd. Ook zijn er met deze boulderdag een hele reeks modules in de wanden geschroefd. Dit zijn goede verbeteringen die de wanden veel interessanter maken. Vooral de vele modules maken dat de boulders veel afwisselender en technischer gebouwd kunnen worden.

Wat de kwaliteit van de boulders betreft: die is goed. Alle soorten wanden zijn er, van verticaal tot zwaar overhangend. Een groot deel van de wanden zit in de range van licht tot matig overhangend. Dat zorgt er voor dat er juist voor de gemiddelde klimmer die 5e of 6e graads boulders klimt interessante en mooie boulders te bouwen zijn. En zoals ik begrepen heb is het plan om er met regelmaat nieuwe boulders in te schroeven.

Er is in Nederland, vooral in de randstad, genoeg keuze wat boulderhallen betreft. Maar nu de temperaturen stijgen, is deze boulderlokatie buiten bij Rock Steady een erg goed alternatief voor een drukke, warme, zweterige binnenhal. De ruime opzet en het idee dat je buiten bezig bent zorgen er voor dat je er heel relaxed bouldert. Een paar uurtjes klimmen en dan in de laatste zonnestralen nog wat drinken en bijpraten: zo hoort je klimtraining te zijn 🙂

Plaats een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.