Saturday 1 January 2005

Gelukkig nieuwjaar!

Door Matthijs Abeelen in Algemeen

Elk nieuw jaar begint natuurlijk met een aantal goede voornemens. Voor mij niet anders. In 2004 ben ik met een aantal projecten gestart, waaronder deze site. Ik heb veel positieve en leuke reacties gehad, en mijn eerste voornemen is dan ook verder te werken aan de site en meer artikelen te schrijven. Verder wil ik graag wat meer tijd vrijmaken voor klimmen, trainen, vrienden en familie, schrijven en andere hobbies.

Zoals ik de laatste tijd gemerkt heb zal dat alleen mogelijk zijn als ik efficiënter met mijn tijd om ga. Toen ik daar vanmorgen over nadacht, zag ik de parallel met trainen voor een sport: daar ligt het geheim ook in efficiënt omgaan met je beperkte tijd, energie en mogelijkheden. Trainen om beter te klimmen is niet een kwestie van alleen maar meer meters maken. Als een kip zonder kop je lichaam afranselen in de lokale klimhal, je boulderwand en de rotsen leidt op de lange duur onherroepelijk tot een negatieve spiraal van overtraining en blessures. Omgekeerd zal een slim ingedeelde en goed gedoseerde training, die specifiek gericht is op de doelen die je stelt, tot verbazingwekkende resultaten leiden.

Ik wens iedereen een goed 2005 toe, met succes en vooral plezier in je klimmen, trainen voor klimmen en je andere bezigheden!

Eén Reactie op Gelukkig nieuwjaar! comment

Plaats een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.