Boeken

Aanbevolen boeken die niet mogen ontbreken in je boekenkast. Omdat het aanbod enorm is, zijn hier alleen boeken te vinden die een bepaalde meerwaarde hebben. En als het even kan ook een bepaalde wetenschappelijke basis.

Soweit die Hände greifen

Auteurs: Thomas Hochholzer en Volker Schöffel.
Sportklettern – ein medizinischer Ratgeber.
Lochner Verlag, 2001

Een mooi en duidelijk boek over klimblessures van de Duitse autoriteit op dat gebied Dr. Thomas Hochholzer en Volker Schöffel. Alle bekende blessures worden duidelijk beschreven. Ook de revalidatie van blessures en
preventieve maatregelen komen aan de orde. Verder veel aandacht voor gerelateerde aspekten als doping, voeding, klimmen voor kinderen etc. Dit boek mag in de boekenkast van ieder die zijn sport serieus neemt niet ontbreken! (ok, behalve bij die lucky bastards die hun leven lang blessurevrij blijven…)
»Zie de shop van sportclimbing.de of van softrock.de

ISBN: 3928026194
 
Sportklimmen Techniek, taktiek, training

Albini, 1988

Een klassiek boek van Wolfgang Gullich en Andreas Kubin. Ondanks het feit dat het enigszins gedateerd is blijft de inhoud waardevol en zijn de foto’s inspirerend. Veel basisbegrippen worden helder uitgelegd, en ook het gedeelte over de techniek van het klimmen is erg informatief.

ISBN: 9067140236
 
Performance Rock Climbing Strength endurance tactics technique

Dale Goddard en Udo Neumann.
Stackpole Books, 1993

– nog geen review –

ISBN: 0 8117 2219 8
 
Dynamiek van het menselijk bindweefsel Functie, beschadiging en herstel

J.J. de Morree.
Bohn Stafleu Van Loghum, 2001

Een boek waarin op heldere wijze de wetenschappelijke kennis van het menselijk bindweefsel gepresenteerd staat. De fysiologie, beschadiging en herstel van verschillende soorten bindweefsel worden besproken. Een standaardwerk, erg informatief en goed leesbaar.

ISBN: 90 313 3454 5
 
Skeletal Muscle Structure, Function, and Plasticity: The Physiological Basis of rehabilitation

Richard Lieber PhD .
Lippincott Williams & Wilkins 2002

Een van de beste boeken over de bouw, functie en het herstel van spieren. Ik ben erg blij dat ik deze in mijn boekenkast heb staan! Richard Lieber is een authoriteit op het gebied van spieren en de aanpassing van spieren aan belasting of overbelasting. Iemand die wat meer interesse heeft op dit gebied moet dit boek zeker eens bekijken.

ISBN: 0 7817 3061 9.