Saturday 19 November 2005

Tufas en giros op Kalymnos

Door Matthijs Abeelen in Gebiedsinfo, Klimtrips

Alweer een aantal weken terug, maar de herinneringen zijn nog vers. Mooi weer, super rots, mooie routes en lekker eten. Ik was nog nooit op Kalymnos geweest, en het viel niet tegen. Als je van colonettes, stalachtieten en ruwe rots houdt moet je daar zijn. Ook het weer is voor een najaarstrip erg goed. De locals vertelden ons dat het tussen april en november bijna nooit regent. De geringe begroeiing – eigenlijk vooral wat kleine taaie struikjes – lijkt dat te bevestigen. Verder zijn de mensen er erg aardig. Moet ook wel. De lokale middenstanders die we spraken vertelden ons dat de toeristenstroom daar sinds de invoering van de euro met meer dan de helft afgenomen is. Dit in verband met hogere prijzen, veroorzaakt door vaststaande wisselkoersen. Maar nog steeds is het allemaal erg goed betaalbaar. Een goede maaltijd in een restaurant kost je niet meer dan 10 euro.
Anyway, ga er heen als je van blauwe lucht, superrots en lekker eten houdt.

Tot slot: ik ben bezig met de volgende artikelen in de blessurereeks, maar het is hier erg druk dus het gaat wat minder snel dan gepland. Nog even geduld!

Eén Reactie op Tufas en giros op Kalymnos comment

Plaats een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.