Friday 10 September 2004

Druk druk

Door Matthijs Abeelen in Algemeen

Het laatste artikel heb ik al weer een aantal weken geleden geplaatst. Heb het even druk met het een en ander, dus nog even geduld! Ben een aantal sites aan het ontwerpen, tussendoor met nieuwe artikelen voor de Limits bezig, en moet natuurlijk ook zelf af en toe aan klimmen en ‘trainen’ (cq wat daar voor door moet gaan) toe komen. Als ik een artikel schrijf, wil ik het wel goed doen. En dat kost toch meer tijd dan gedacht. Maar ik heb genoeg ideeën. En nu we het daar toch over hebben: iemand nog bepaalde wensen of verzoekjes voor bepaalde onderwerpen?

8 Reacties op Druk druk comment

 1. Niek schreef:

  He matthijs,
  jaja, je hebt het er druk mee! Ben zo wie zo beneiuwd naar je artikel in de komende limits. Misschien moet je je ook gaan verdiepen in de techniek van zitstarten en hielhooks!
  Een onderwerp met relevantie is wellicht: een goed trainingsschema, hoe dient deze te worden opgebouwd en hoe kan iemand voor zichzelf of op basis van een bepaalde format iets in elkaar draaien.

 2. matthijs schreef:

  Zitstarten en hielhooks? Hmm, goed punt. Gezien m’n ervaringen afgelopen weekend in de pfalz zou wat verdieping op dat vlak niet verkeerd zijn 😉
  En bedankt voor je suggestie.

 3. michael schreef:

  nu je me er van overtuigd hebt dat rekken geen nut heeft,
  zou ik graag weten of er andere dingen(naast een warming-up) zijn die je kan doen om blessures te voorkomen(vooral in de onderarmen) en ik zou ook graag weten of er manieren zijn die er wel voor zorgen dat je leniger wordt.

 4. Jop schreef:

  Hoi Matthijs,
  Mooie site! Ziet er goed uit en duidelijke info waar je wat aan hebt maar die ook gewoon leuk is om te lezen. Je vraagt naar eventuele ideeen voor een nieuw artikel. Ik vroeg me laatst af waarom er bij zoveel sporten gebruik wordt gemaakt van intervaltraining (omdat het zo effectief is), terwijl je er bij klimtraining nauwelijks iets over hoort. Is het voor routes/boulderen soms niet nuttig?

  Groeten Jop

 5. Matthijs schreef:

  Jop: bedankt voor je compliment, ik ben blij dat je er wat aan hebt. Het klopt dat je bij klimmen weinig hoort over intervaltraining. Maar dat gaat veranderen. Zie in elk geval de nieuwste Limits, waarin ik wat schrijf over intervaltraining. Wat meer info op deze site hierover is ook geen slecht idee. Komt op de todo list te staan! Ik heb nog meer plannen, dus kom in elk geval later weer eens langs!
  Verder is intervaltraining natuurlijk ook voor klimmen wel effectief. Sterker nog, in feite doen de meesten al een vorm van intervaltraining door routes of boulders te herhalen. Alleen zit er nog niet veel structuur in. En structuur is soms wel erg hard nodig, niet alleen bij klimmen 😉
  Matthijs

 6. Jop schreef:

  Thnx, dan ga ik er de Limits maar eens op naslaan!

 7. Tony schreef:

  Vraag 1: hoeveel nut heeft het trainen thuis op trainingsbord en wat zou dan een goed schema zijn?
  Vraag 2: na een weekendje blouderen in Fontainebleau, merk ik dat lichaamsspanning super belangrijk is. Is lichaamsspanning te trainen, waar let je dan op, hoe bouw je dat op, hoe bevorder je dat?
  Adios,
  Tony

 8. Pingback: Sportklimtraining.nl » Blog Archive » Trainen en blessures voorkomen

Plaats een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.